Kuntoutuspalvelut

Yksilöllistä kuntoutusta toipilaille sekä tehokkaita kuntotreeni- ja palautumisjaksoja terveille hevosille

Lue alla esittelyt kuntoutuslaitteistamme ja niiden tarjoamista eduista!

Kati Kuivakoski on käynyt perehtymässä laitehoitoihin sekä ActivoMed –vesijuoksumaton moniin käyttömahdollisuuksiin Saksassa Matthias Baumannin klinikalla. Yhteistyö arvostetun eläinlääkärin ja hevoskuntoutuksen huippuammattilaisen kanssa tuo nyt alan uusimmat käytännöt asiakkaidemme ulottuville.
 


Vesikävelymatto - jänne- ja hankosidevammojen jatkohoitoon, lihaskuntotreeniin ja lihasrentoutukseen

Kuntoutuskeskuksen käytössä on uusinta mallia oleva saksalainen Activo-Med -vesijuoksumatto.

Laite soveltuu erinomaisesti mm. jänne- ja hankosidevammojen jatkohoitoon, lihaskuntotreeniin ja lihasrentoutukseen. Veden pinta voidaan nostaa aina 140 cm korkeudelle, jolloin vesi kannattelee hevosta ja toimii turvallisena treenimuotona nivel- tai jännevaivoista kuntoutettavalle. Laite soveltuu myös käytettäväksi kuivakävelytysmattona ilman vesivastusta.

Lihaskuntotreenissä hevonen kävelee tai juoksee halutuilla nopeuksilla veden antaessa vastuksen rasittamatta kuitenkaan niveliä kuivalla maalla tapahtuvan treenauksen tavoin. Tämän vuoksi treenaus pystytään aloittamaan tapauksesta riippuen aina nopeammin kuin pelkkä kuivan maan treeni, ja lihasmassa pystytään säilyttämään ja jopa kasvattamaan sitä mahdollisesta tauosta huolimatta.


Asiakaskokemuksia:Infrapunasolarium - aineenvaihdunta lisääntyy, verenkierto paranee ja suorituskyky nousee

Infrapunasolarium sopii lähes kaikille hevosille ikään ja kokoon katsomatta. Saksassa hevosten infrapunasolariumeista on pitkä kokemus, ja niiden käytöllä on saatu aikaan erittäin hyviä tuloksia hevosten kuntoutuksessa ja kunnon ylläpidossa. Infrapunaolariumia käytetään eri kudosten lämmitykseen ja hoitoon. Hevosten aineenvaihdunta lisääntyy, verenkierto paranee ja suorituskyky nousee.  
Säännöllinen infrapunasaunominen lisää vastustuskykyä tarttuville taudeille ja lisää myös luonnollista D3-vitamiinin tuotantoa. Monet hevoskasvattajat parantavat tammojen tiineeksituloa säännöllisellä infrapunasolariumin käytöllä, sillä valohoito joulu-tammikuussa aloittettuna aikaistaa kevään varsakiimaa.
Tuulettimilla varustettu laite kuivattaa hevoset tehokkaasti pesun tai vesimattotreenin jälkeen. Solariumissa on sekä UV-että infrapunatoiminnot, joista voi tarpeen mukaan valita molemmat tai ainoastaan toisen.


Laserterapia - hoitaa monenlaisia akuutteja ja kroonisia vaivoja

Lääkinnällinen laserterapia on menetelmä, jolla voidaan hoitaa monenlaisia akuutteja ja kroonisia vaivoja. Hoito perustuu laservalon soluissa käynnistämiin kemiallisiin reaktioihin. Menetelmää käytetään mm. lihasongelmissa, kroonisten ja akuuttien haavojen hoidossa, irtopalaleikkausten jälkihoitona, selkävaivoissa, kavio-ongelmissa, turvotuksissa jne. Hoito vaikuttaa paikalliseen immuunipuolustukseen, veri- ja imusuonien verenkiertoon, solujen aineenvaihduntaan ja mm. endorfiinien ja prostaglandiinien eritykseen.

Laserhoito toimii myös tulehdusten hillitsemisessä käynnistäen paranemisprosesseja. Haavanhoidossa laserhoito nopeuttaa mm. epiteelikudoksen ja kollageenin muodostumista, lisää verenkiertoa ja vähentää turvotusta.

Asiakaskokemuksia:

Magneettiterapia - nopeuttaa urheilusuorituksesta palautumista, ehkäisee urheiluvammoja ja nopeuttaa urheiluvammoista paranemista


Magneettiterapia on turvallinen ja sivuvaikutukseton fysikaalisiin hoitomuotoihin kuuluva menetelmä, jonka avulla edistetään kehon omia paranemismekanismeja ja lisätään yleistä energisyyttä. Sen tärkein fysiologinen vaikutus on hapen osapaineen kohoaminen kudoksessa. joka puolestaan merkitsee kudoksen verenkierron vahvistumista. Magneettikenttäterapian avulla vaikutetaan isojen verisuonten ja hiussuonten avautumiseen ja aineenvaihdunnan vilkastumiseen. Hoidon aikana magneettikentät tunkeutuvat koko kehon läpi lämmittämättä tai vahingoittamatta sitä.

Magneettikenttähoidot sopivat erinomaisesti urheiluhevosille. Hoito nopeuttaa urheilusuorituksesta palautumista, ehkäisee urheiluvammoja ja nopeuttaa urheiluvammoista paranemista. Magneettiterapiaa käytetään kuntoutettaville hevosille rasitus- ja jännevammojen hoitoon, lihasjäykkyyteen, yleensäkin lihasjännityksen tai turvotuksen poistamiseen. Se sopii myös ennaltaehkäisemään vanhojen vammakohtien uudelleen reagoimista unohtamatta myöskään kivunlievityksen hoitoa.

Magneetit vaikuttavat luonnollisella tavalla sähkökenttään ja saavat näin solut työskentelemään tehokkaammin.Veren hapenottokyky paranee ja ravintoaineiden kuljetus tehostuu. Magneetit myös tasapainottavat solujen happoemästasapainoa.

Hämeen Hevoskuntoutuksella on käytössä Activo-Med hierova sähkömagneettiloimi, jossa on valittavana useita eri hoito-ohjelmia rentoutuksesta valmistavaan tai palauttavaan hoitoon.

 • Sykkivien sähkömagneettien intensiteetti (1-5 mT, 0.5 välein) ja frekvenssi (1-50 Hertsiä) säädettävissä.
 • Hierontayksiköiden väristysnopeus (10-50 Hertsiä) ja kesto (2-12 sekuntia) säädettävissä.
 • Kevyt ja viileä käyttää.

Sopii tukihoidoksi mm. seuraaviin vaivoihin:

 • kireät lihakset, venäytykset,
  lihassairaudet (Tying up)
 • pehmytkudosvauriot
 • hitaasti paranevat vammat ja haavat
 • tulehdukset selkärangan alueella
  (esim. Kissing Spines)
 • rappeuttavat nivel- ja lihassairaudet, niveltulehdukset
 • krooniset keuhkosairaudet
 • tulehdukset
 • urheiluvammat
 • ähkyt
 • maksa- ja munuaissairaudet
 • jänne- ja nivelsiteiden revähtymät ja rasitusvammat
 • aineenvaihdunnan ja verenkierron häiriöt
 • yleistä hyvinvointia ja palautumista tukevat hoidot

>> Lisätietoa sähkömagneettiloimesta.


Meillä myös saatavissa huippulaadukkaat Veredus Magnetic Line -tuotteet, joilla ehkäiset lihasvaivojen syntyä sekä edistät hevosesi hyvinvointia ja suorituksesta palautumista.

>> Veredus Magnetic Line -tuotteet ja hinnastoHevoshieronta - ennaltaehkäisevää lihashuoltoa ja rasituksesta palautumista

Hevoshierontaa tulisi käyttää mahdollisimman paljon ennaltaehkäisevänä hoitona, koska silloin saadaan terveet kudokset kestämään mahdollisimman paljon rasitusta. Lihasten palautuminen nopeutuu, jos aineenvaihdunta ja verenkierto ovat vilkkaita.

Hevoshierontaa käytetään paljon myös vammojen jälkihoidossa. Tarkoituksena on saada vamma mahdollisimman nopeasti terveeksi, sekä parantaa arpikudoksen elastisuutta.
Hieronta on hevosen lihashuoltoa, se:
 • vilkastuttaa aineenvaihduntaa, verenkiertoa ja imunestekiertoa
 • nopeuttaa kuona-aineiden poistumista
 • vähentää lihasjännityksiä
 • parantaa lihasten elastisuutta ja kimmoisuutta sekä hevosen suorituskykyä
 • nopeuttaa rasituksesta palautumista sekä rentouttaa ja hoitaa hevosen psyykettä
Hierontaan voidaan yhdistää TENS-hoito (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation eli ihon kautta tapahtuva sähköinen hermostimulaatio), mobilisointi ja venyttely tarpeen mukaan.Luontaishoidot - luonnonmukaisesti ja ilman doping-varoaikaa

Luontaishoitaja vierailee kysynnän mukaan Hämeen Hevoskuntoutuksessa. Varaa hoito hevosellesi sähköpostitse hameenhevoskuntoutus@gmail.com.

Hoitomuodot:
Soveltuu hoidoksi: ruhje-,jänne- tai nivelvammat, paise, kaviokuume, huonosti parantunut haava, ihokasvain (sarkoidi).