Kuntoutuksella tuloksiin

Laitekuntoutuksen etu on toipilasajan merkittävä lyhentyminen ja todennäköisyys parantua ilman jälkioireita


  • Onnistuneen kuntoutuksen edellytys on oikea ja hyvin tehty diagnoosi. Toipilaiden kuntoutussuunnitelma laaditaan aina hevoskohtaisesti yhteistyössä hoitavan eläinlääkärin kanssa ja asteittain etenevässä kuntoutusohjelmassa otetaan huomioon kyseisen vamman vakavuus ja laajuus. Kuntoutusjakson sisältö ja pituus vaihtelevat hevoskohtaisen diagnoosin perusteella, ja hoidon etenemistä seurataan eläinlääkärin kontrollikäynneillä sovituin väliajoin.

  • Useat rasitusvammat parantuvat pitkässä levossa, mutta hevosen suorituskyky laskee jälkioireiden takia. Näitä ovat esimerkiksi arpikudoksen ja kiinnikkeiden muodostuminen lihasrevähdyksen tai jännevaurion kohtaan, tai lihasten toispuoleisuus pitkän toipilasajan jälkeen. Vammakohtaan muodostunut arpikudos ei jousta ja vamman uusiminen on todennäköisempaa, kun liikutus jälleen aloitetaan.

  • Laitekuntoutuksella saavutetaan kontrolloidut kuntoutusolosuhteet, joissa hevosen palautuminen maksimaaliseen käyttöön on mahdollista. Alusta asti kunnolla hoidettu kuntoutusjakso voi säästää hevosen pitkältä kuntoutuskierteeltä ja asteittain lisättävä kontrolloitu treeni mahdollistaa hevosen palaamisen omalle suoritustasolleen mahdollisemman nopeasti.

>> Lue kuntoutusmuodoistamme ja niiden vaikutuksista.


Asiakaskokemuksia:

Vesikävely osana matkaratsun treeniä

Kuntoutus hankosidevamman jälkeen

Kuntoutus kavioluun murtumastaTuija Rosenqvistin kansainvälisen CCI*-tason kenttäratsu Narvik laitekuntoutuksessa hankosidevamman jatkohoitona

Ravilahjakkuus Magnatin treenissä hyödynnetään kuntoutuslaitteita

SM-tason askellajiratsu Alfur fra Rettarholti treenaa selkälihaksia vesikävelyssä

MEISTÄ MEDIASSA JA AJANKOHTAISIA UUTISIA

21.5.2017 Satakunnan Kansa: (Kouluratsu) Laaros kerää lihasmassaa vesijuoksumatolla – hevosten hyvinvointipalvelut lisääntyvät "Kuivakosken yritys edustaa uudenlaista hevostalouden toimialaa, joka pureutuu pieneen osa-alueeseen ja yksilölliseen asiakaspalveluun."

21.8.2016 YLE: Hevosmaailmassa vain parhaat pääsevät kuntoutukseen
"Kuten muutkin huippu-urheilijat tai raskasta työtä tekevät, myös hevoset näyttävät tarvitsevan fysioterapiaa. Ihmiskäsin on kuitenkin hankalaa vatkutella hevosen suuria lihaksia kyllin tehokkaasti. Siihen tarvitaan laitteita. Humppilassa vajaa vuosi sitten toimintansa aloittanut Hämeen Hevoskuntoutus käyttää hevosten fysioterapiassa hieronnan lisäksi esimerkiksi vesikävelyä, infrapunasolariumia, laserhoitoa ja sähkömagneettiterapiaa..."
Ps. meille ovat tervetulleita kaikki! :) 

17.2.2016 Seutu-Sanomat: Hevoset kuntoutuvat Humppilassa 

7.2.2016 Paralympiaratsastaja Katja Karjalaisen WOIKOSKI High Flow kuntoilee Hämeen Hevoskuntoutuksessa 

21.10.2015 Briso Herman on palannut ajotreeniin kuntoutushoitomme jälkeen, artikkeli valmentaja Maarit Ollikaisesta Hevosurheilussa

1.2.2015 Tuija Rosenqvistin kaudella 2014 vakavasti loukkaantunut ori Narvik on palannut ratsastustreeniin kuntoutushoitomme jälkeen. Horsemail.fi


> Löydät lisää artikkeleita ja asiakashaastatteluja hakusanoilla tunnisteet -osiosta, joka on nähtävissä sivun oikeassa laidassa.

Hoidamme hevoset luottamuksellisesti. Asiakasreferenssejä julkaisemme vain, mikäli saamme siihen hevosenomistajalta erikseen luvan.


 
Teemme tiivistä yhteistyötä Suomen parhaiden asiantuntijoiden ja eläinlääkäreiden kanssa.

Näin voimme taata parhaan osaamisen ja tulokset kuntoutusasiakkaillemme. Hämeen Hevoskuntoutus tarjoaa kuntoutuspaikkoja ja erityishoitoa mm. toimenpiteistä tai tehohoidosta kotiutuville hevosille. Seuraavien hevosklinikoiden diagnoosilla tuleva hevospotilas saa täysihoitokuntoutukseemme -10% alennuksen kuukausihinnasta:

Tampereen Hevosklinikka toimii Teivon raviradan yhteydessä. Klinikan maineikkaisiin eläinlääkäreihin kuuluvat mm. hevoskirurgiaan erikoistunut Jukka Houttu, Kristiina Ertola ja Kimmo Elfving. Tampereen Hevosklinikka tarjoaa kokonaisvaltaiset eläinlääkäripalvelut kaikentyyppisille hevosille ravihevosista ratsuihin ja poneihin, harrastehevosista kilpahevosiin.

Evidensia Hevossairaala Hyvinkäällä hevospotilaita palvelee kahdenkymmenen hengen huippuammattilaistiimi, jonka erikoisosaamiseen kuuluvat mm. hevosten ortopedia, tehohoito ja kirurgia. Päivystävä hevossairaala tarjoaa apua ähkyihin, onnettomuuksiin ja hätätapauksiin kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Evidensia Hevossairaala Hyvinkään erityistarjonnasta löytyy myös Suomen ensimmäinen magneettikuvauslaite (MRI).

Hämeen Hevoskuntoutuksen omaeläinlääkäri on Suomen Hippoksen eläinlääkäri Reija Junkkari. Reija on erikoistunut pihattovarsojen terveydenhuoltoon ja hevosten hammashoitoihin. Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa tohtorikoulutettavana opiskeleva Reija valmistelee väitöskirjaansa suomalaisten pihatossa kasvatettavien varsojen hengitystietulehduksista. Aiemmin, vuosina 2011-2017 Reija toimi Pirkkalan kunnaneläinlääkärinä Vesilahdessa ja Pirkanmaalla. Reija hoitaa Hämeen Hevoskuntoutuksessa mm. säännölliseen perusterveydenhuoltoon liittyviä käyntejä, kuten rokotuksia ja hammashuoltoa. Tutustu tarkemmin Reijan palveluihin: www.reija.vet

Teemme yhteistyötä myös seuraavien hevosalan ammattilaisten kanssa:

Sanna Tirkkonen Danubo Oy http://www.biolight-equine.fi/
Tuija Rosenqvist ja Eventing Team R http://eventingteamr.net/
Tiina Väisänen www.sonarc.fi


Hämeen Hevoskuntoutus - Laatua hevoselle ja omistajalle.

Hämeen Hevoskuntoutuksessa sitoudumme laadukkaaseen palveluun ja erikoistumme hevosten kirurgisten toimenpiteiden jälkihoitoihin. Toimintamme perustuu seuraaviin arvoihin:

  • Hevosen yksilöllinen käsittely ja hoito
  • 100% sitoutuminen hoitotavoitteisiin
  • Asiantunteva ja ammatillinen hevoskuntoutus sekä tallinpito
  • Jatkuva toiminnan kehittäminen ja alan tutkimus
  • Tiivis yhteistyö eläinlääkärien kanssa
  • Luottamuksellisuus ja luotettavuus
  • Laadukas asiakaspalvelu 

Toivotamme hevosesi tervetulleeksi! Ota yhteyttä!